丛林中的办公室?一座演绎办公环境变迁的展台/Ippolito Fleitz Group
The Office in the Jungle? An Exhibition Stand about Changing Work Environments by Ippolito Fleitz Group
2015-03-05 11:03:59    | keywords: 室内  展台  设计  景观  办公  环境 
丛林中的办公室?一座演绎办公环境变迁的展台/Ippolito Fleitz Group
  • 最新工作 Latest Jobs
     
 
Courtesy of Ippolito Fleitz Group. Photo by Zooey Braun & HG Esch Photography.  感谢Ippolito Fleitz Group的投稿,90degree版权所有,不得转载。
 
 
交流与认同感是全新办公理念的核心主题,也是2014年ORGATEC科隆国际办公家具及管理设施展上Walter Knoll公司参展的指导思想。Ippolito Fleitz Group本次为Walter Knoll所做的展台设计突出强调了该品牌在高级办公设施领域里的市场地位和品牌个性,同时响应了办公形式的变化,进一步打破传统的办公方式,促进交流和创造性的发挥。本次展台的设计体现出居室与办公场所不断融合交汇的发展趋势。
 
由Ben van Berkel设计的全新座椅系列“Seating Stones”采用自然形态,可以在空间中随意放置,构成了展台迎宾的面孔。为了配合该系列自然的生命线条,Ippolito Fleitz Group为其搭建了一个长满野生植物的丛林背景。通过这一颇具冲击力的视觉效果,突出展现出全新办公理念与传统概念之间的差别。展台空间采用一道迂回幽转的特别为Walter Knoll设计的黑色碳纤幕布分隔,为展台内部创造出满足私密性要求的空间。
 
天花悬吊的重重膜片指引出一条由展台主入口通往尽头咖啡厅的中轴线。展台主体静谧深沉。沿中轴线两侧搭建有四套各具特色的环境主题。背景墙面上悬挂的短句引发人对今天和未来办公理念的思考。与碳纤幕布搭配的大幅画面对空间加以分隔,为展台赋予了故事感。画面的主体和环境配饰均采用天然题材,使整个空间散发出栩栩如生的灵动之感,既为展台带来贴近居室生活的舒适性,又使访客将注意力集中在展示的产品上。
 
展台的中间区域体现出Walter Knoll产品系列的多样性——封闭系统结构并非设计办公环境的唯一出发点,产品之间的自由搭配性才是面向未来的办公理念。展台尽头的咖啡厅突出体现出交流这一主题。它的存在进一步强调出咖啡厅在办公场所所扮演的越来越重要的角色。这间咖啡厅四周采用反光玻璃,为访客提供多种不同的交流选择:有满足短暂休息需要的长条吧台;有提供零食和咖啡的高桌高凳;有为深谈准备的小桌椅;也有舒适的大沙发。展台外围包裹的图样以流畅联网的自如交流为主题,断断续续的幕布使展台内部的环境气氛能够些许渗透到其外,吸引访客目光。

\
 
\
Image by: HG Esch Photography

\
Image by: HG Esch Photography

\
Image by: HG Esch Photography

\
Image by: HG Esch Photography
 
\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun

\
Image by: Zooey Braun
 
Communication and identity are key themes of our new working worlds and provide the motto for this year's Walter Knoll presence at the Orgatec 2014. The design of the exhibition stand supports the market presence and brand identity of Walter Knoll in the high-quality office segment. At the same time the stand is designed as a response to our changing ways of working. The classic workstation is becoming less and less the locus of communication and creativity. The spatial design of the stand thus mirrors the commingling of living and working environments.
 
The new 'Seating Stones' collection by Ben van Berkel consists of organic, freely positionable seating and provides the prelude to the exhibition stand. The organic language of the furniture is presented against a wild backdrop of jungle plants. This striking image illustrates how new work environments are liberating themselves from the traditional context. A circumferential, black carbon-fibre curtain, specially developed for Walter Knoll, breaks the space into different zones while ceding tantalising glimpses of the stand's interior.
 
From the main entrance, a central axis that is further emphasised by fins attached to the ceiling, runs through to the cafeteria at the far end of the stand. The stand interior itself is calm and contained. Four different spatial scenarios are grouped around the central axis. Short texts on the walls provide impulses to consider the significance of future and present work environments. Large-format, suspended images, which are also contained within a carbon curtain, help zone the space and provide a narrative context. Image motifs and accessories relate to the theme of nature and enliven the product presentations. They invest the clear geometry of the stand with a domestic dimension, while allowing a concentrated focus on product presentation. 
 
The middle zone displays how versatile the Walter Knoll collection can be. Work worlds need not be considered as closed systems, but can be freely composed thanks to the infinite combinability of the products.The rear area of the stand focusses on communication and the increasing importance of the cafeteria within a company setting. A completely mirrored café with different interaction possibilities serves as communication nexus: for a short chat at the long bar, coffee and snacks at the counter or in-depth discussions at the small tables or on comfortable lounge sofas. The exterior skin of the trade stand is illustrated with a graphic translation of the free flow of integrated communication – while allowing the eye to catch glimpses of the stand's interior.
 
 
项目信息:
项目名称:Walter Knoll展台设计——2014科隆国际办公家具及管理设施展
项目客户:WALTER KNOLL AG & Co. KG
项目位置:德国  科隆
项目时间:2014年10月
项目规模:697平方米
项目团队:Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Tilla Goldberg, Axel Knapp, Alexander Aßmann, Frank Peisert, Kim Angenendt, Florian Holzer, Andrea Koppenborg, Verena Schiffl
 
Project Credits:
Project: Walter Knoll Exhibition Stand – Orgatec 2014
Client: WALTER KNOLL AG & Co. KG
Location: Orgatec Cologne, Germany
Year: October 2014
Size: 697 m² / sqm
Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Tilla Goldberg, Axel Knapp, Alexander Aßmann, Frank Peisert, Kim Angenendt, Florian Holzer, Andrea Koppenborg, Verena Schiffl
 
 

上一篇:悦湖轩餐厅/毕路德
下一篇:张力创意设计:2014科隆国际办公家具展Brunner展台设计/Ippolito Fleitz Group