Froburgstrasse 阁楼改造 / Reuter Raeber
Attic Remodel on Froburgstrasse by Reuter Raeber
2015-07-02 14:18:51    | keywords: 阁楼  改造  Reuter  Raeber 
Froburgstrasse 阁楼改造 / Reuter Raeber
  • 最新工作 Latest Jobs
     
Courtesy of Reuter Raeber. 感谢Reuter Raeber的投稿,90degree版权所有,不得转载。

该设计源于瑞士巴塞尔一栋始建十九世纪的公寓大楼。这栋古老建筑的外部基本保留了刚建成时的模样,而底下五层的公寓内部则以老房子旧有的方式进行了精心修缮。顶部的阁楼则改造成了一间独立的公寓。除了增加一个新的老虎窗并在前面建了一个有利扩大空间的阳台外,阁楼的扩建保留了屋顶现有的几何结构。

该公寓是一处视野开阔的空间,根据建筑的平面布局及屋顶独特的几何构造依次进行分区。悬空的客厅家具是该公寓的核心特色,包括一体式的厨房、书架及壁炉。在这个有限的空间里,公寓拥有多种功能。住户可根据自身需求安装并使用家具。例如,将物件置于书架或悬挂在厨房的支撑杆上。
 
在结构上,老旧阁楼及中央家具的底部均落在四个相互关联的固定木制接合物上。为了形成足够的间隙,这四个木制接合物均设在中间桁条上方。因此,这些桁条并非悬挂物,而是起着支撑作用。客厅中央家具的一端悬挂着木制接合物,上面设有集成壁炉,而另一端则靠在地板上。公寓融入了老阁楼的现有结构并使其进一步升华,从而形成了一种紧凑的平衡感。

\

\

\

\

\

\

\

The starting point of the design was an apartment building from the beginning of the 19th century in Basel. On the outside the heritage building was mainly left as found. On the inside the apartments on the lower five levels were carefully restored in the manner of the old house. The attic on top was remodeled into an independent apartment.The attic extension respects the existing roof geometry with the exception of adding a new dormer window joined with a terrace in front which creates a spatial expansion. 
 
The apartment is a wide open space. It is parted in sequences based on the floor plan and the distinct geometry of the roof. The central feature is a hoovering living-room furniture, which consists of a kitchen, a bookshelf and a fireplace, all in one. It offers multiple uses in a confined space. The resident can use and equip the furniture according to his needs. For example items can be placed in the bookshelf or hung on the support bar of the kitchen. 
 
Structurally, the basis of the old attic as well as the central furniture piece rests upon four static relevant wooden connections standing in a row. In order to create sufficient clearance the four wooden ties were placed on top of the intermediate purlin. These purlins now bear instead of hang. On one end the central living-room furniture hangs on one of the wooden ties with the integrated fireplace whereas on the other end it stands on the floor. A tense balancing act is created by encompassing the existing structure of the old attic and by taking it one step further. 
 
项目信息:
项目位置:瑞士  巴塞尔  Froburgstrasse
项目竣工:2015年
建筑设计:Reuter Raeber建筑设计事务所
项目建筑师:帕特里克· 罗伊特、卢卡斯·勒贝
 
Project Credits:
Location: Froburgstrasse Basel Switzerland
Year of Completion: 2015
Architecture: Reuter Raeber Architekten
Project Architects: Patrick Reuter & Lukas Raeber
 

上一篇:维斯顿寓所/Antonio Maciá
下一篇:最后一页

相关推荐