海因斯小学
Hayes Primary School
2014-08-12 11:02:13    | keywords: 小学 
海因斯小学
  • 最新工作 Latest Jobs
     
建筑师在预算有限的情况下建造出布局清晰且具有强烈身份感的建筑,凉亭式的入口结构为建筑定下基调。室内的墙体由复合板横向组成,分割了主要走道和教室。墙体不仅设置了存放格、座椅供学生学习之用,还成为室内活动的动态背景,为室内景观增添了几分生气。
 
教室包括了各种类型的学习空间,比如倾斜屋顶下宽敞的全明空间、具有私密和亲切感的小教室等。室内玩耍庭院作为学校的活动中心,让光线和空气窜进所有的教室,将强烈的宽阔感注入整栋建筑里。
 
 
\
 
On a tight budget the architects have created a building with a clear organisation and a strong identity, with a loggia-like entrance setting the tone. Internally a wall composed of cross-laminated timber separates classrooms from the main corridor and allows for storage, seating and study. It also creates a flexible, animated backdrop to classroom activities contributing to a lively interior landscape.
 
 
Classrooms are designed to provide variety to the learning environments, ranging from generous light-filled spaces under the internally facing pitched roofs and smaller rooms around the perimeter that give privacy and intimacy. The formation of an inner courtyard for play provides the school with a vibrant heart, allowing light and air into all the rooms and a strong sense of openness to pervade the building.
 
 
Via RIBA  
All Photos: Kilian O'Sulliva
译:90degree
 
如需转载,请注明如下说明并发邮件至editor@90dg.cn告知我们,感谢您对90degree编辑部的支持:
【90degree授权 (请填写您的名称) 转载发布在www.90dg.cn的这篇文章,Via RIBA  All Photos: Kilian O'Sulliva  译:90degree】
 

上一篇:苏格兰福斯峡谷学院
下一篇:杰斯蒙德花园小学