都市里的垂直校园/帕金斯威尔
Vertical Urban School by Perkins+Will
2014-12-11 15:44:40    | keywords: 校园建筑  Perkins+Will 
都市里的垂直校园/帕金斯威尔
  • 最新工作 Latest Jobs
     

Courtesy of Perkins+Will. 感谢帕金斯威尔的投稿,90degree版权所有,不得转载。
 
 
威廉姆琼斯预备高中新建部分位于美国芝加哥市中心,处在卢普区的南侧,紧邻这所中学的现有校区。新老教学楼均由Perkins+Will 设计。新楼建筑面积约为25800平方米,教学课程面向9至12年级,能容纳1200名学生。
 
考虑到城市用地面积有限,新校摒弃了以低层建筑进行横向发展的常规布局模式,取而代之地是以竖向形式在七层楼面配置各种功能用途。教室设在教学楼四五层,即整个建筑垂直方向的中心位置,方便和上下的共享课程区形成有效的联系。沿学生主道布置一个公共活动区,缓解室内的交通压力,同时为室内引入自然采光。
 
建筑首层拥有三层通高的入口大堂和500人剧场前区,剧场可兼用于开展社会性的公共活动。顶层有游泳馆和体育馆,学生和赛事观众置身其中还能领略到东面的密歇根湖景和格兰特公园。地下室为学校员工设有约70个停车位。
 
为鼓励师生多利用楼梯,减少对电梯的依赖性,设计刻意加大每部楼梯的宽度,以便支持学生开展互动交流,增加室内的采光的面积和对外视野。另外,通往二层餐饮中心、三层图书馆和七层体育设施的露台还配有室外休憩区,协助疏散楼内的密集人流。
 
通过对建筑体系和建筑设计进行缜密地调节配合和有机结合,本项目已成功获得LEED金级认证。

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\
 
Located just south of the Loop in downtown Chicago, the replacement William Jones College Preparatory High School serves 1200 students in grades 9 through 12 in a new 278,000-square-foot facility. 
 
Due to the compact urban site, the school’s functions are dispersed vertically over seven occupied floors, rather than a low-rise horizontal layout typical of most schools. Classroom spaces are located at the center of the school, on Levels 4 and 5, to provide optimum proximity to the shared curriculum spaces above and below. A central commons space opens up along the main student corridors, providing circulation relief and natural light. 
 
At street level, a 3-story Lobby and pre-function space supports a 500- seat Auditorium which can be shared with the public for afterhours use. A Natatorium and Gymnasium support athletic functions on the top occupied level and provide views to Lake Michigan and Grant Park to the east for students and spectators. Staff parking for approximately 70 cars is provided below the building. 
 
To encourage the use of stairways, rather than rely only on elevators, each stairway is widened to support student interaction and has abundant natural light with views out. Additionally, terraces off of the Dining Center on Level 2, the Library on Level 3 and the Athletic facilities at Level 7 provide exterior break-out spaces otherwise unavailable on the site and help break down the mass of the building.
 
Through the careful calibration integration of building systems and architectural design features and efficiencies, the design achieved LEED Gold certification.

 
项目信息
项目名称:威廉姆琼斯预备高中
建成时间:2013年8月
主创设计师:Ralph Johnson
建筑规模:约25800平方米
项目地点:美国 伊利诺伊州  芝加哥
LEED认证:金级
奖项荣誉:2014年美国芝加哥房产代理协会好邻居奖
 
Credits
Project Name: William Jones College Preparatory High School
Completion Date: August 2013
Lead Architect: Ralph Johnson
Building Area: 278,000 square feet
Project Location: Chicago, Illinois, U. S. A. 
LEED: Gold  
Awards: Good Neighbor Award, Chicago Association of REALTORS ®, 2014
 

上一篇:尽显镂刻艺术——挪威奥斯陆滨水高层公寓楼
下一篇:海边的星星之屋/AGi architects