东内华达山脉龙柏考拉保护区游客中心/ Marcy Wong Donn Logan Architects
Eastern Sierra Visitor Center in Lone Pine by Marcy Wong Donn Logan Architects
2015-07-13 10:07:04    | keywords: 东内华达山脉  龙柏考拉保护区 
东内华达山脉龙柏考拉保护区游客中心/ Marcy Wong Donn Logan Architects
  • 最新工作 Latest Jobs
     
Courtesy of Marcy Wong Donn Logan Architects. 感谢Marcy Wong Donn Logan Architects的投稿,Photos: Copyright Billy Hustace Photography、Marcy Wong, 90degree版权所有,不得转载。
 
该游客中心项目占地6 500平方英尺(约604平方米),位于美国惠特尼山脚下,东邻印优山脉围合而成的大峡谷,西接东内华达山脉。项目客户方隶属美国农业部林业局,由地方、州及联邦机构组成。地处加利福尼亚州的这一高地沙漠项目涵盖用于展示当地历史及动植物展品的美术馆、书店、洗手间、员工办公室、为背包客及普通游客而设的许可服务点、地区原生植物园、野餐区及惠特尼峰瞭望点。
 
作为印优峡谷的入口——壮观的原始高地沙漠环境——游客中心的建筑设计旨在与当地的历史及环境形成联系。因此,其设计表现既避免了对历史先例的肤浅模仿,又彰显了当地的精神实质。该建筑反映了21世纪的环境敏感度,而这种敏感度则极大地体现在过去的政治事件及环境方面的经验教训。这是通过绿色设计、简单场地元素的使用及令人联想起当地农业铁路历史中所涉几何图形及材料的建筑形态而实现的,这些均尊重并衬托出了当地环境的庄严性。
 
作为主要建筑材料,木材彰显了当地的精神,而非肤浅模仿历史先例。这一效果的实现得益于简单的建筑形态及外露木质结构(可令人联想起当地农业铁路历史所涉几何图形),以及清晰的彩色雪松侧板、当地的玄武岩及优耐板等建筑材料的使用。这种简单的几何形状比例匀称、方向明确、位置合理,有利于保护群山及草甸美景,保存被动能量,并提高公路及人行通道的能见度。遮阳装置、落水链、灯具及棚架等功能性元素丰富了建筑内外的视觉感官。游客中心位于该场地的中心位置,其轴线准确指向惠特尼山。要打造栖息地并提高生物多样性,就有必要恢复原来的天然碱性草地。在以东内华达山脉为背景的已恢复草地及由阿拉巴马山围成的示范性原生植物园之间,设有一个停车场,从停车场向外延伸着一条狭窄的小路,为人们提供有利恢复身心的体验。该项目旨在打造简单的建筑效果——由原生草地围绕的建筑。

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong

\
image by: Billy Hustace Photography、Marcy Wong
 
 
Located at the foot of Mt. Whitney, the 6,500 S.F. Visitor Center project is located in a spectacular valley bounded by the Inyo Mountains to the east and the Eastern Sierra Nevada to the west. The Inter-Agency client group consisted of local, state and federal agencies, with the USDA Forest Service acting as lead agency. The program for this California’s high desert project includes a gallery for the display of exhibits depicting the history, flora and fauna of the region, a bookstore, restroom building, staff offices, permitting services for hikers and tourists, regional native plant gardens, picnic areas, and Mount Whitney outlook view points. 
 
As the gateway to the Inyo Valley - a spectacular and pristine high desert setting - the architecture of the Visitor Center is intended to link with the locale's history and environment. Thus, the design expression evokes the region's spirit while avoiding superficial imitation of historical precedent. The architecture reflects 21st Century environmental sensibilities, which are critically informed by the political events and environmental lessons of the past. This is achieved through green design and with the use of simple site elements and building forms that recall the geometries and materials of the region's agricultural and railroad history, and which respectfully complement the majesty of the environment. 
 
Wood is the predominant building material to evoke the region’s spirit rather than to superficially imitate historical precedent. This is accomplished through the use of simple building forms with exposed wood structure, which recall the geometries of the region’s agricultural and railroad history, and by employing building materials such as clear stained Cedar siding, local Basalt rock, and Zincalume. The simple geometries are proportioned, oriented, and located for mountain and meadow views, passive energy, and visibility from the highway and pedestrian approach. Functional elements such as sun shade devices, rain chains, lighting fixtures, and trellises add visually enriching detail at the interior and exterior of the structure. The visitor center is located at the middle of the site, whose axis is aimed precisely at Mt. Whitney. To provide habitat and promote biodiversity, restoration of the original natural alkali meadow was essential. A short walk from the parking lot between this restored meadow with the backdrop of Eastern Sierras on one side and demonstration native plant gardens framed by the Alabama Hills on the other, creates a restorative experience. Architecturally, the effect is intended to be simple - a building surrounded by native meadow. 
 
项目信息:
建筑设计:Marcy Wong Donn Logan Architects
设计团队:Marcy Wong、Donn Logan、Kent Royle
项目面积:7 200平方英尺(约669平方米)
项目摄影:Billy Hustace Photography、Marcy Wong
Project Credits:
Architects: Marcy Wong Donn Logan Architects
Design Team: Marcy Wong, Donn Logan, Kent Royle
Project Area: 7,200 sq ft
Photographs: Billy Hustace Photography, Marcy Wong
 

上一篇:2015米兰世博会:走进艺术家Wolfgang Buttress打造的英国馆蜂巢/Wolfgang Buttress
下一篇:最后一页

相关推荐