天际大厦——萨莫拉卡斯蒂利亚莱昂集团办公楼/Estudio Arquitectura Campo Baeza
Building with Air - The Offices of the Castilla Leon Junta in Zamora by Estudio Arquitectura Campo Baeza
2015-11-13 19:49:16    | keywords: 剔透  玻璃  坚固  优雅  办公楼 
天际大厦——萨莫拉卡斯蒂利亚莱昂集团办公楼/Estudio Arquitectura Campo Baeza
  • 最新工作 Latest Jobs
     
Courtesy of Estudio Arquitectura Campo Baeza. 感谢Estudio Arquitectura Campo Baeza的投稿,Photo Copyright: Javier Callejas Sevilla, 90degree版权所有,不得转载。
 
每一个建筑设计师都梦想能够设计建造这样一座与空气为伴的美轮美奂的纯透明玻璃建筑:萨莫拉卡斯蒂利亚莱昂集团办公楼项目场地毗邻当地一座大教堂,原先是该教堂女修道院的菜园用地,基于这样的地理条件,设计团队在项目场地四周围筑起坚实的巨型石质高墙,使之形成相对独立的办公建筑空间环境,且办公楼户外地面铺砖也同样采用高墙石砖,整个户外空间形同巨大的坚固箱体,保护着这座水晶般剔透的玻璃建筑。
 
在巨石坚固墙体的围合中,这座晶莹剔透的玻璃建筑优雅地矗立着,如同温室一般。双层玻璃外墙的材质类似于特隆布墙,具有较强的吸热性。玻璃外墙的每一个玻璃单片的规格为600x300x2.4(厘米),而这些巨型玻璃仅由结构硅胶粘合而成,几乎未采用其它任何粘合加固材料。整座建筑就如同与周边空气共体一般,呈现出极为美妙的视觉效果。建筑体上方的纯玻璃质天花板也给整体纵向玻璃外墙增加了一定的承重负担,但在石质地板的有力支撑中,整个建筑体的稳固性得到了保障。这座玻璃办公楼仿佛穿越了时空隧道,神奇地连接起过去与未来,传递着天地一体的视觉美感。

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

To build with air, the abiding dream of every architect: Facing the cathedral and following the outline of the former convent's kitchen garden, we erect a strong stone wall box open to the sky. Its walls and floors entirely  made of stone. The very same stone as the Cathedral. A real Hortus Conclusus. In the corner facing the cathedral, a massive stone measuring 250x150x50 cm, a veritable Cornerstone. And chiselled on that stone.
 
Within the stone box, a glass box, only glass. Like a greenhouse. With a double facade similar to a Trombe wall. The external skin of the facade is made of glass, each single sheet measuring 600x300x2.4 cm and all joined together simply with structural silicone and hardly anything else. As if entirely made of air. The trihedral upper angles of the box are made completely with glass, thus even further accentuating the effect of transparency. Precisely what Mies was looking for in his Friedrichstrasse tower. The trihedron built with air, a true Glass Corner. And engraved in acid on the glass: The stone box made from Memory. With its Cornerstone deeply rooted in the soil. The glass box made for the Future. With its Glass Corner blending into the sky. 
 
 
项目信息:
项目团队:阿尔贝托•坎普•巴埃萨、巴勃罗•费尔南德斯•洛伦佐、巴勃罗•雷东多迭斯、阿方索•冈萨雷斯•盖森、弗朗西斯科•布兰科•贝拉斯科
项目位置: 西班牙 萨莫拉 奥维斯波曼索
项目客户:萨莫拉卡斯蒂利亚莱昂集团
项目工期:2008年 – 2012年
项目面积:12 100平方米
项目协助:伊格纳西奥•阿吉雷•洛佩斯、米格尔•希瑞亚•埃尔南德斯
其作协助:亚历杭德罗•瑟维尔•加西亚、埃米利奥•德尔加多•马托斯,皮特•帕兰德,塞尔吉奥•桑切斯•穆尼奥斯
结构工程:爱德华多•迭斯 - IDEEE
机械工程:Úrculo Ingenieros
项目测量:胡安•何塞•布埃诺•克雷斯波
玻璃顾问:何塞•巴勃罗•卡尔沃•布瑟罗
项目承包:UTE Edificio Consejo Consultivo: Dragados - San Gregorio
石雕工艺:Areniscas de los Pinares
玻璃幕墙:PROINLLER
屋顶安装:Intemper
不锈钢工程:DACIN
混凝土摊铺:ARGAPREF
彩绘树脂铺装:Rinol Rocland Suesco, S.L.
石膏板工程:Zamorana de Aislamientos Termo-acústicos
木工工程:Hnos. García Santiago, S.A.
电梯供应商:Schindler
空调系统:Atil Cobra
照明设计:Agosa
办公家具:NUAR (Sellex), DACIN, Ciprés (Formica)
景观设计:Viveros Gimeno Salamanca S.l.
遮阳设施:Ladis Protección Solar S.l.
项目摄影:哈维尔•卡列哈斯•塞维利亚
 
Project Credits:
Architects: Alberto Campo Baeza, Pablo Fernández Lorenzo, Pablo Redondo Díez, Alfonso González Gaisán, Francisco Blanco Velasco
Location: Obispo Manso, 1. ZAMORA
Client: Junta de Castilla y León. Consejería de Hacienda
Construction: 2008-2012
Area: 12,100 m2
Architects Collaborators: Ignacio Aguirre López, Miguel Ciria Hernández
Other Collaborators: Alejandro Cervilla García, Emilio Delgado Martos, Petter Palander, Sergio Sánchez Muñoz
Structural Engineer: Eduardo Díez - IDEEE
Mechanical Engineer: Úrculo Ingenieros
Cuantity Surveyor: Juan José Bueno Crespo
Glass Consultant: José Pablo Calvo Busello
Contractor: UTE Edificio Consejo Consultivo: Dragados - San Gregorio
Stone Work: Areniscas de los Pinares
Glass Curtain: PROINLLER
Roofing Installation: Intemper
Stainless Steel Work: DACIN
Concrete Paving: ARGAPREF
Painted Resin Paving: Rinol Rocland Suesco, S.L.
Gypsum Board Work: Zamorana de Aislamientos Termo-acústicos
Wood Work: Hnos. García Santiago, S.A.
Elevators: Schindler
HVAC: Atil Cobra
Lighting: Agosa
Furnitures: NUAR (Sellex), DACIN, Ciprés (Formica)
Gardening: Viveros Gimeno Salamanca S.l.
Awning/Curtains: Ladis Protección Solar S.l.
Photography: Javier Callejas Sevilla
 

上一篇:桦树林间住宅/Nobbs Radford Architects
下一篇:最后一页