神圣丛林
Sacred Grove
2014-09-05 09:38:44    | keywords: 景观    花园    庭院    SGF    2014    landscape 
神圣丛林
  • 最新工作 Latest Jobs
     

Courtesy of Singapore Garden Festival

感谢Singapore Garden Festival的投稿,90degree编译,本文未经许可不得转载,如需转载,请发邮件至editor@90dg.cn


神圣丛林向人们展示了一个兼具心灵净化与沉思冥想意境的植栽空间,进而折射出自然万物博大的包容理念。通过对简单植栽及景观元素的组合与探索,赋予空间以明确的景观主旨与丰富的景观内涵。

该园通过对水、阳光、空气等光影与自然景观基础元素合理利用,形象地展示了人工环境与自然环境之间的和谐关系。花园屋顶是一片葱郁的小树林,屋顶上设有相应的吸水设施,以供给树林灌溉,这样一处生机盎然的绿色屋顶为整个设计平添了醒目的景观视觉体验。简约、雅致的钢柱支撑起整个屋顶小树林,同时构建出相应的休憩空间,可供人们尽情欣赏、探究上方神奇的空中绿植。

在空中小树林的中央,一巨大非规则环形镂空设计,使得阳光与雨水能够充分渗透到其下的凉亭式休憩空间内,凉亭中央砌筑着一个用于收集雨水的非规则环形水池,与其上镂空形成相互对应,池面上倒映着天空与若隐若现的树影,从屋顶落下的雨水在池中泛起阵阵涟漪,为在此休憩的游人营造出极富生趣的视觉享受。

Sacred Grove is a manifestation of the universal concept that a space is both spiritual and reflective. This is explored through the conjugation of simple elements, composed to create focus and meaning.

The garden uses light, shadow and basic elements such as water, light and air to explore the relationship between artificial and natural environment. A cooling shade and a water absorbent green roof on which a grove of trees is head aloft adds drama to the design. Elegant steel poles support the planted canopy allowing for exploration of the space below the trees.

At the centre of the raised garden, an opening allows sunlight and rainfall to penetrate the space beneath where an asymmetric pool collects run off, reflecting the sky and patterns of light and shade above. Ripples from falling droplets will animate the space.


\

\

\

\


项目信息Credits

设计师:安德鲁·威尔逊、加文· 麦威廉(英国)
奖项:2014SGF
观花园金奖与最佳展示奖
2013年顺天湾国际园艺博览会特别大奖作品
项目施工方:Evershine Projects Pte Ltd
图片:Singapore Garden Festival 2014


Designers: Andrew Wilson and Gavin McWilliam (United Kingdom)
Awards: Winner of Landscape Garden Gold Medal and Best of Show Award Singapore Garden Festival 2014
Grand Winner – Suncheon Bay Garden Expo 2013
Implementing Partner: Evershine Projects Pte Ltd
Images: Singapore Garden Festival 2014

上一篇:澳大拉西亚园
下一篇:周而复始?